Življenjske resnice, na katere pogosto pozabimo

Življenjske resnice, na katere pogosto pozabimo

Zanimivo je, kako hitro lahko izgubimo kompas in pozabimo na vse tisto, kar resnično šteje v življenju. Zaradi natrpanih urnikov in rutiniranega dela lahko naši možgani začnejo delovati, kot bi bili na avto pilotu.

 

Biti zaposlen še ne pomeni biti produktiven.

Poglejte na ljudi okoli sebe. Vsi se zdijo tako zaposleni - tekajo od sestanka do sestanka, pregledujejo elektronsko pošto ... Vendar se tu postavi vprašanje, koliko od njih je zares produktivnih?

Uspeh ne prihaja iz aktivnosti same, ampak iz osredotočenosti na to, kar želimo. Vedno moramo stremeti k temu, da svoj čas porabimo čim bolj učinkovito.

Vsi imamo vsak dan na voljo enako število ur. Izkoristite jih modro. Vedno se osredotočajte na to, da bodo vaša prizadevanja obrodila sadove.

 

Preden zares uspemo, lahko večkrat močno pademo.

Nikoli ne boste doživeli resničnega uspeha brez tega, da boste prej sprejeli tudi poraz. Vaše napake so le koščki v mozaiku uspeha, ki vam kažejo, kdaj ste na napačni poti.

Največji preboji se navadno zgodijo takrat, ko smo že čisto zafrustrirani in obupani ter ne vemo, kaj sploh še lahko storimo. Prav frustracija je lahko povod za to, da pogledamo izven okvirjev in najdemo manjkajoči člen.

Za uspeh je potrebna potrpežljivost in zmožnost ohraniti pozitiven odnos tudi takrat, ko najbolj trpimo.

 

Strah je prvi razlog za obžalovanje.

Ko so karte enkrat na mizi, boste najbolj obžalovali prav tiste priložnosti, ki jih niste izkoristili. Napake boste hitro pozabili, verjemite. Zato naj vas ne bo strah tvegati.

Vprašajte se, kaj je najhujše, kar se lahko zgodi? Najbolj grozna stvar, ki se lahko zgodi je to, da umrete v sebi, a ste še vedno živi.

 

Tvoja lastna vrednost naj izhaja od znotraj.

Če vaš občutek izpolnjenosti izhaja iz primerjanja z drugimi, niste več gospodar svoje usode. Ko pa se počutite dobro zaradi tega, kar ste in ne dovolite, da bi drugi kakorkoli vplivali na vas, je občutek zadovoljstva čisto drugačen.

Marsikdaj je nemogoče popolnoma preslišati to, kar pravijo drugi, vendar je ob tem pametno ohraniti malo zdrave pameti in stvari jemati z nekoliko rezerve. Ne glede na to, kaj pravijo, mislijo ali delajo drugi, svojo vrednost morate iskati v sebi.

 

Si to, s komer se družiš.

Vsak bi si moral prizadevati, da je obkrožen z ljudmi, ki ga navdihnejo in iz njega poskušajo izvabiti le najboljše. Kaj pa narediti s tistimi ljudmi v našem življenju, ki nam samo jemljejo energijo? Zakaj jim pustimo, da so še del našega življenja?

Z vsakim, ki v vas vzbuja občutke anksioznosti in nevrednosti, samo izgubljate čas. Življenje je prekratko, da bi takim ljudem dovolili biti v vaši bližini.

 

Življenje je kratko.

Jutrišnji dan ni obljubljen nikomur od nas. Ko nekdo umre kar tako iznenada, se šele malo ustavimo in začnemo premišljevati o stvareh, ki v življenju resnično štejejo: Kaj nam je pomembno, s kom preživljamo čas in kakšni smo do drugih ljudi?

Izguba je zelo krut opomnik glede krhkosti življenja. Pa ni treba, da je tako.

Vsako jutro, ko se zbudite, se opomnite, da ste ravnokar prejeli veliko darilo. Življenje naj za vas postane velik blagoslov.

 

Za do, da bi odpustili, ne potrebujemo opravičila.

Življenje postane veliko manj zapleteno in teče bolj gladko, ko se otresemo zamer in odpustimo ter ne čakamo, da se nam bo nekdo opravičil. Z gojenjem zamer si samo kvarimo današnjo srečo. Jeza in sovraštvo sta prava čustvena parazita, ki lahko uničita vse naše veselje do življenja.

Ko nekomu odpustite, to ne pomeni, da so bila njegova dejanja v redu, ampak gre za to, da se tako osvobodite vloge večne žrtve.

 

Živiš življenje, ki si si ga ustvaril.

Niste žrtev okoliščin. Nihče vas ne more prisiliti v to, da bi sprejeli odločitve, ki niso v skladu z vašimi vrednotami.

Okoliščine, v katerih živite, so takšne, kakršne ste jih ustvarili. Prav zato je prihodnost v vaših rokah. Če ste obtičali na mestu, je to verjetno zato, ker se za to, da bi dosegli svoje sanje, bojite tvegati.

 

Živi za ta trenutek.

Ne morete razviti vseh svojih potencialov, če se ne naučite, kako živeti v sedanjem trenutku.

Nobena količina krivde ne more spremeniti preteklosti, prav tako pa tudi občutki anksioznosti ne morejo spremeniti prihodnosti. Nemogoče je biti srečen, če ves čas tavate nekje drugje in ne sprejmete sedanjosti take, kot je.

- Sprejmite svojo preteklost. Če tega ne boste naredili, vas bo spremljala na vsakem koraku in bo posledično vplivala tudi na vašo prihodnost.

- Sprejmite negotovost prihodnosti. V tem trenutku preprosto ni prostora za skrbi.

 

Spremembam se ne moreš izogniti.

Šele takrat, ko resnično sprejmete spremembo, lahko v njej najdete nekaj dobrega. Bodite odprti za novosti in priložnosti.

Če ves čas ponavljate ene in iste stvari, ne morete pričakovati napredka. Nekaj morate spremenite.

Zapomnite si, da se življenje ne bo ustavilo za nikogar. Ko stvari tečejo gladko, jih cenite in uživajte v njih. Če vedno iščete nekaj več, nekaj boljšega, nekaj drugačnega in ne uživate v tem, kar imate, ne boste mogli nikoli uživati v lepih trenutkih, ko ti trajajo.