Zaslužite si najboljše

Zaslužite si najboljše

Nezadovoljstvo z zasebnim in kariernim področjem življenja muči veliko ljudi. Po mnenju številnih strokovnjakov se razlog skriva v naši samopodobi. Kadar ne cenimo sami sebe, nas ne cenijo ne doma ne v službi.

Se tudi vi soočate s podobnimi dilemami? Če mislite, da vaša samozavest ni taka, kot bi si želeli, berite naprej ... Morda vas bomo s spodnjimi namigi spomnili, kako izjemni ste v resnici.

Znebite se odnosov, ki vam črpajo energijo

Včasih čisto preveč energije vlagamo v odnose, ki si tega v bistvu ne zaslužijo. Če se ob nekom ne počutite dobro, če ste anksiozni, nemirni, če vas tišči v prsih, potem zagotovo niste v pravem odnosu. Če čutite, da odnos  ni takšen, kot bi moral biti, se poslušajte. Zaupajte svoji intuiciji. Spoznajte, da si zaslužite nekaj boljšega in k temu tudi stremite.

Povežite se z ljudmi, ki vas cenijo.

Kadar preveč časa izgubljamo v odnosih z ljudmi, ki le črpajo naš energijo, nemalokrat pozabimo na tiste ljudi, ob katerih se zares počutimo dobro. Zato vam polagamo na srce: Svoj čas preživljajte predvsem s tistimi, ki vas cenijo in spoštujejo. Vedno si vzemite čas za prave prijatelje.

Vzemite si čas le zase.

Odnos s samim sabo je zelo pomemben, ravno tako, kot so pomembni odnosi z drugimi ljudmi. Vzemite si čas le zase. Bolje boste spoznali sebe, svoje potrebe, želje, hrepenenja. Pojdite kdaj sami v kino, vpišite se na tako želeni kuharski tečaj, oglejte si zanimivo razstavo. Grajenje in ohranjanje dobrega odnosa s samim sabo je osnova za zdravo samopodobo.

Morda je čas za nov hobi?

Morda ste včasih radi kuhali, vrtnarili, peli ...? Če čutite, da vam zadnje čase zmanjkuje navdiha in prave volje, potem je morda čas, da oživite star hobi ali odkrijete kaj popolnoma novega. Vzemite si čas za stvari, ki vas polnijo z energijo in ob katerih vaša duša zapoje od veselja.

Povežite se z naravo.

Narava ima posebno moč in čas, ki ga preživimo v njej, nam pomaga, da na svet pogledamo iz popolnoma novih perspektiv. Tako, da čas preživljamo v naravi, postajamo tudi veliko bolj prisotni v danem trenutku, hkrati pa tudi lažje pustimo za sabo vse, kar nas ne izpolnjuje več.

Ko pride dan, ko je vsega preveč, pojdite na sprehod ali tek ali se le usedite na klopco v parku in globoko dihajte.

Skrbite zase.

Ko sebe postavimo na prvo mesto, se takoj občutno izboljša tudi naša samozavest. Zatorej poslušajte svoje telo, skrbite za svoje potrebe in želje, privoščite si tisto, kar v danem trenutku zares potrebujete.