Vse dobrobiti smeha

Vse dobrobiti smeha

Smeh je lahko najboljši način, kako ponovno ogreti partnersko zvezo.

To, kakšen odnos imamo do življenja in kako se soočamo z izzivi, ki nam jih življenje prinaša, vpliva na to, kakšne odnose imamo (to še posebej velja za tiste najbolj intimne). Kakovost naših medosebnih odnosov močno vpliva na naše telesno in duševno ravnovesje, prav tako pa tudi na naše zadovoljstvo z življenjem, zato je zelo pomembno, da medosebne odnose ves čas skrbno negujemo.

Naraščajoče število ločitev kaže na to, da nam ne gre ravno najbolje. Kar polovica ameriških zakonov se naj bi končala z ločitvijo, številne zakone, ki pa kljub vsemu vztrajajo, pa zaznamuje nezadovoljstvo partnerjev.

Večina ljudi pozna vrednost dobrih medosebnih odnosov in zato, ne glede, kolikokrat so že izgubili ljubezen, še vedno upajo. Prav zato pa so police knjigarn polne knjig z nasveti o medosebnih odnosih, televizijske oddaje s to tematiko pa med najbolj gledanimi.

A med elementi, ki prispevajo k izpolnjujočim medosebnim odnosom, obstaja eden, ki si ga vsi vedno želimo (še več). Govorimo o smehu.

Smeh ustvari ali spet obudi pozitivno čustveno ozračje in občutek povezanosti med partnerjema, ki zaradi tega le še bolj uživata v družbi eden drugega. Smisel smeha ni v prvi vrsti humor, ampak odnosi.

- Smeh povezuje ljudi. Pozitivni učinki smeha izhajajo prav iz socialne podpore, ki jo smeh daje ljudem.

- Smeh tudi pri osvajanju igra zelo pomembno vlogo. Moškim je zelo všeč, če se ženska v njihovi družbi od srca nasmeje.

- Tako moški kot ženske se veliko smejijo, a vendar prevladujejo ženske. Moški so navadno tisti, ki želijo nasmejati druge.

- Količina smeha se v partnerskih zvezah z leti močno zmanjša.

- To, koliko se ženska smeje v partnerski zvezi, je pomemben kazalec kakovosti partnerskega odnosa.

- Tako kot zehanje, je tudi smeh nalezljiv. Smehu se preprosto ne moremo upreti.

 

Vir: Psychology Today l Foto: Freedigitalphotos.net