Ugasni že ta neumni pametni telefon!

Ugasni že ta neumni pametni telefon!

Moderna tehnologija naj bi nas povezovala, vendar pa med številnimi pari ustvarjala prepad, čeprav se tega niti sami ne zavedajo. Po mnenju zakonske terapevtke dr. Harriet Lerner čisto vsak par potrebuje čas, ko izklopi vse moderne naprave za komuniciranje in čas nameni sebi in svojemu odnosu.

Ljudje danes mislijo, da morajo sprejeti čisto vsak klic, četudi so na primer na plaži ali pa da bodo tako, ko bodo ves čas dosegljivi, hitreje napredovali v službi. To zelo redko (oziroma skoraj nikoli) drži.

Poleg tega vam ni treba ves čas preverjati novic, elektronske pošte ali česarkoli drugega. Tudi to, da partnerja ali partnerko kličete ali mu/ji pišete takrat, ko je s svojimi prijatelji, je pravzaprav zelo nesramno. Tako početje je škodljivo za celoten obstoj partnerske zveze. Vsi potrebujemo čas za prijatelje.

Dr. Harriet Lerner pravi, da je zelo pomembno, da se znate odklopiti od svojega mobilnika ali druge naprave – še posebej, če se vaš partner/partnerka že pritožuje nad vašim početjem. Dr. Lerner še dodaja, da se številnim parom njihov odnos močno izboljša, ko se naučijo vzeti čas samo zase in za svojo ljubljeno osebo – brez telefonov in drugih naprav za komuniciranje.

Danes je zelo pomembno, da se znamo odklopiti. Za večino ljudi je zelo težko, ko se morajo zavestno odpovedati temu, da bi bili ves čas povezani s svetom. Svet moderne tehnologije nas hitro zasvoji, posledično pa trpi naše partnersko življenje, hitro pa se lahko zgodi tudi, da na ta način začnemo izgubljati sami sebe. Tega pa noče nihče, kajne?

 

Vir: Psychology Today l Foto: Freedigitalphotos.net