TEDx FDV: Kaos kot priložnost za nove začetke

TEDx FDV: Kaos kot priložnost za nove začetke

Študentje Fakultete za družbene vede so letos že četrtič združili moči in se lotili organizacije projekta TEDxFDV, ki bo v četrtek, 23. aprila 2015, v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede.

TEDxFDV je namenjen tako študentom kot tudi vsem drugim, ki si z dogodkom želijo širiti obzorja in kot poslušalci postati del vedoželjnosti drugačnih idej ter načinov razmišljanja. Letošnja tema dogodka je KAOS. Izbira teme je mogoče na prvi pogled malo nenavadna, vendar zato nič manj pomembna. Vsakdo izmed nas se dnevno srečuje s kaosom – naj bo to zastoj na cesti, razmetana soba, natrpan urnik ali neukrotljiva situacija. Kako se spopadamo s kaosom v naših življenjih je odvisno od vsakega posameznika posebej. Vsak kaos je lahko obvladljiv in lahko ustvari nepozabno ter poučno zgodbo. Govorniki, ki bodo na dogodku predstavili svojo zmago nad kaosom na različnih področjih življenja, so:

Lenja Faraguna, ambasadorka upanja in prižigalka ognja v ljudeh ter MARketiški coach za hrabra podjetja, katerim je MAR zase, svoje zaposlene, stranke ter svet. Verjame, da je vsak človek WorldChanger in ve, da če verjameš v človeka bolj kot sam verjameš vase, boš (spet) postal najboljša verzija sebe.

Nina Perger je aktivistka na področju človekovih pravic in kreativnega aktivizma. Diplomirala je iz socialne pedagogike in sociologije, trenutno pa ima naziv študentke magistrskega programa socialne pedagogike. Nina je tudi avtorica in vodja projekta Dekontraminacija, ki predstavlja inovacijo na področju grafitov, sovražnega govora ter kontra naracije.

Janja Zdovc je deskarka na snegu in državna prvakinja v drsanju na ledu. Med drugim se je uvrstila tudi na mladinske olimpijske igre. Živela je aktivno športno življenje, dokler ji nepričakovana življenjska situacija v obliki zahrbtne bolezni ni uničila njenih sanj o profesionalni športni karieri. Danes je študentka 1. letnika novinarstva na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, urednica mladinske radijske oddaje, voditeljica prireditev in še bi lahko naštevali.

Zvone Šeruga je svobodni novinar in fotograf, ki potrebuje za svoje delo ves svet, pogosto pa tudi džip ali motor in nekaj plemenskih nosačev. Idilo kmečkega odraščanja pod Gorjanci je nadaljeval s študijem novinarstva na takratnem FSPN in takrat tudi odkril čare prvih potovanj. Že od samega začetka so bila povezana z novinarstvom ter fotografijo, vse to pa je nadgradil v devetih knjigah, številnih predavanjih in dveh televizijskih dokumentarnih serijah.

Dejan Verčič je ustanovitelj najpomembnejše konference o odnosih z javnostmi na svetu in soustanovitelj Pristopa, ki je največja oglaševalska agencija pri nas. Je tudi bivši študent in trenutni profesor na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Verčič je med drugim tudi avtor najbolj citiranih knjig v stroki odnosov z javnostmi.

Govorci vam kaosa ne bodo prikazali kot nekaj negativnega pred čimer bežimo, ampak kot življenjsko situacijo, iz katere se lahko veliko naučimo. Prav tako tudi v organizacijski ekipi verjamemo, da je sposobnost zbiranja novih znanj najpomembnejša veščina v 21. stoletju in radovednost osnovno gonilo napredka in razvoja. Pri organizaciji letošnjega dogodka TEDxFDV smo cel čas imeli  v mislih, da širjenje idej, drugačnosti in inovativnosti spodbuja, da razmišljamo izven ustaljenih okvirjev in raziskujemo višje cilje v življenju.

Vstopnice za dogodek so na žalost že pošle. Če se niste uspeli prijati, bo za vse ostale organiziran prenos v živo.