SportivaMente WoW: Psihomotorična vzgoja za otroke “Igre in poti psihomotorike”

SportivaMente WoW: Psihomotorična vzgoja za otroke “Igre in poti psihomotorike”

UVOD V VADBO SPORTIVAMENTE WOW

Zamisel za vadbo SportivaMente Wow je nastala iz povpraševanja in obenem potrebe mnogih staršev, da bi svoje otroke vključili v inovativne dejavnosti, pri katerih sta aktivno vključeni tako motorična kot mentalna raven, ter iz naše velike želje, da bi razširili to dejavnost pod profesionalnim in tudi človeškim vidikom.

 

ZAKAJ SPORTIVAMENTE WOW?

•             Ker sta pri nas prioriteta športna etika in zdravje, sreča in sposobnost otrok, da se prek gibanja polno izražajo, z dojemanjem novih in vedno bolj specifičnih ter dodelanih gibov.

•             Ker je središče vsega “današnji otrok” in ker usmerjamo fokus na pravo motivacijo otroka.

•             Ker je to odgovor na najpogostejše vprašanje: kateri šport naj izberem za svojega otroka?

•             Ker sportivamente wow je boljši od drugih variant mini-športa.

•             Ker smo profesionalna ekipa, pozorna na svoje delo.

 

RAZLIKA JE V NAŠIH INŠTRUKTORJIH

Razlikujemo se v tem, da vzgajamo z učenjem, prek prijetne in zanimive igre, polne zadoščenj, kjer sta razumevanje in usvajanje otrok pomembnejši od želje po osebni uveljavitvi, pri čemer so otroci vedno na prvem mestu.

Za inštruktorja, ki zna vzgajati, pomeni uspeh z otroki največje zadoščenje to, da jih vidi “rasti in se razvijati” tako, da jih najprej nauči osnovnih motoričnih shem, nato pa usvajanje, razvijanje in izboljševanje motoričnih veščin ob zavedanju, da lahko z vsakodnevnim delom stimulira in motivira skupino, da tudi skozi igro doživlja svoje odraščanje in se ga zaveda.

Da lahko učimo otroke, se moramo najprej ozreti vase, poznati same sebe, razumeti, kaj želimo doseči s svojim delom in trudom, biti “pristne” osebe, ki jim je pri srcu vzgojni in razvojni proces otrok in se zanj pošteno in navdušeno zavzemajo.

 

ZAKAJ JE SPORTIVAMENTE WOW BOLJŠI OD MINIŠPORTA

Čeprav je mini šport šport najmlajših, ni prav, da je dejavnost mini atletov posnemanje treningov odraslih, v zmanjšani oz. prilagojeni meri. Ponuditi jim moramo dražljaje in situacije, ki spodbujajo dojemanje, s posebnim poudarkom na občutljive faze razvoja motorične sheme in sposobnost koordinacije.

Namen pravilnega treninga mora torej biti doseganje motorične spretnosti in, vsebinsko, učenje gibov nekega specifičnega športa.

 

OTROCI STOPIJO V STIK Z ITALIJANSKIM JEZIKOM IN KULTURO

Naše dejavnosti potekajo v italijanskem jeziku, kar omogoča otrokom, da izboljšajo poznavanje italijanskega jezika in kulture. Naša dejavnost je namenjena bodisi italijanski manjšini, torej vsem italijansko govorečim otrokom kot tudi vsem otrokom, ki italijanščine ne govorijo, a si želijo na spontan in igriv način stopiti v stik z jezikom, ki je na našem ozemlju žal čedalje manj prisoten, kar se posledično izraža s težavnim dojemanjem v šoli.

 

PREDSTAVITEV ALI KDO SMO?

Matej Vatovec – diploma iz psihologije, z magisterijem “Psymedisport” iz Psihologije Športa, Tommaso Suttora – diploma iz telesne in športne vzgoje, trener in športni pedagog, Enrico Guerzoni - diploma iz telesne in športne vzgoje, trener in športni pedagog ter Nicola Venturini - diploma iz telesne in športne vzgoje, trener in športni pedagog, so na tem področju zelo izkušeni operaterji, ki bodo sodelovali v tem projektu in se posvetili otrokom, ki se ga bodo udeležili.

Naši sodelavci se resno in prizadevno posvečajo psihološki sferi vsakega otroka in razvoju osnovnih motoričnih shem z namenom doseganja optimalne učinkovitosti.

Kot je razvidno iz imena projekta, želimo podati jasno sliko o ciljih motorične dejavnosti in o tem, kakšen je njen prispevek k razvoju otroka. Predpostavljamo, da lahko otrok, prek pridobitve lastne telesne sheme in s poznavanjem samega sebe, premosti ovire, ki preprečujejo razvoj njegove osebnosti.

 

KONTAKTI IN VČLANITEV

Za informacije in včlanitev nas lahko kontaktirate:

GSM: 00386 40 556 828 Matej

E-mail: sportivamentewow@gmail.com

 

CENA IN VČLANITEV

Promocijska cena: 45 evrov/mesec.

Tečaj začne oktobra in traja do junija. Poteka vsak torek z začetkom ob 16.30 uri (2 pedagoški uri) v telovadnici Vrtca Delfino Blu v Kopru.

Skupine sestavljamo glede na starost (od 4 do 8 let) in glede na otrokove potrebe. V posamezni skupini bo največ 14 otrok.

 

Sledite nam na Facebooku: https://www.facebook.com/SportivaMente-WoW-685022165037087/

 

Foto: Arhiv SportivaMente WoW

Kategorije

Rubrike

Preberite še

Podoba iz misli, iz sanj, iz spominov... Andrej Marušič

Zamisel za vadbo SportivaMente Wow je nastala iz povpraševanja in obenem potrebe mnogih staršev, da bi svoje otroke vključili v inovativne...

Strokovnjaki pozor! Dodajte se na seznam ponudnikov!

Zamisel za vadbo SportivaMente Wow je nastala iz povpraševanja in obenem potrebe mnogih staršev, da bi svoje otroke vključili v inovativne...

Vesel Božič in Srečno 2018!

Zamisel za vadbo SportivaMente Wow je nastala iz povpraševanja in obenem potrebe mnogih staršev, da bi svoje otroke vključili v inovativne...

»Cunami« misli in občutkov ob doživljanju sprememb poti življenja

Zamisel za vadbo SportivaMente Wow je nastala iz povpraševanja in obenem potrebe mnogih staršev, da bi svoje otroke vključili v inovativne...