Osvobodite svoj dom stresa

Osvobodite svoj dom stresa

Zagotovo tudi vi poznate naslednji scenarij: Po službi ali šoli pridete domov in že takoj čutite potrebo, da bi prižgali televizor ali računalnik. Želite se z nečim zamotiti in preprosto pozabiti na dan, ki je za vami. Včasih svojo žalost, osamljenost ali katero drugo čustvo mašite s hrano.

Pa vendar pride nov dan in z njim tudi skrbi ali razočaranja preteklega dne, ki ste jih želeli na hitro pomesti pod preprogo.

Ste kdaj razmišljali o tem, da bi moral biti vaš dom kraj, kjer bi se resnično lahko sprostili in napolnili z novo energijo, ne pa da vanj vnašamo vedno več stresa, skrbi ... Kako torej poskrbeti, da bo vaš dom prostor, ki bo prekipeval od pozitivnih vibracij in kjer vam težav ne bo treba tlačiti v omaro ali pometati pod preprogo?

Ko pridete domov, za spremembo ne prižgite televizorja ali odprite hladilnika

Kaj če bi se, takoj ko pridete domov, poukvarjali sami s seboj? Se vprašali, kako se počutite, kakšen dan je za vami, kaj si želite?

Ne zatekajte se k elektroniki ali hrani. Morda vam tudi ne diši, da bi takoj začeli pogovor s partnerjem ali otroki.

Ko boste naslednjič prišli domov po napornem dnevu, si najprej vzemite nekaj časa zase. Privoščite si meditacijo, globoko dihajte ...

Najdite aktivnosti, v katerih uživate.

Naredite seznam stvari, ki jih radi počnete in ob katerih se zares dobro počutite. Morda uživate v branju, športu, vrtnarjenju ali preprosto radi preživljate čas s svojimi najdražjimi. Ko boste prišli domov, kakovostno preživite svoj čas. Uživajte življenje.

Pospravite vso kramo.

Ta korak je nujen, če želite svoj dom napolniti z veliko pozitivne energije. Ne pustite, da bi imeli povsod kupe papirja in poskrbite, da boste vse račune plačali pravočasno. V nasprotnem primeru si doma ustvarjate težko okolje, ki vam preprečuje, da bi lahko živeli mirno in sproščeno.

Naše psihično stanje se odraža tudi v materialnem svetu.

Preden greste spat in preden vstanete, si vzemite od 5 do 10 minut za hitro meditacijo. Vse, kar morate storiti je, da opazujete svoje dihanje in se popolnoma povežete z njim. Umirite se in se poslovite od dneva, ki se končuje, ali pa se pripravite na dan, ki je pred vami.

 

Naj ne bo dom le kraj, kjer se lahko skrijete pred svetom in spočijete svojo utrujeno dušo, ampak naj bo to kraj, ki vam daje energijo, vas krepi in vam daje možnost, da lahko resnično uživate v življenju.