Ohranite nasmeh na obrazu tudi takrat, ko se dogajajo težke stvari

Ohranite nasmeh na obrazu tudi takrat, ko se dogajajo težke stvari

Kadar se zgodijo zelo hude stvari, je to lahko priložnost, da najdete pot in se povežete s svojo človeškostjo. Vsi ljudje smo krvavi pod kožo in vsi doživljamo tako bolečino in trpljenje kot srečo in veselje. V takih trenutkih dobimo priložnost, da se nehamo primerjati z drugimi ter tako nehamo pričakovati, da smo vedno žrtev nepravičnosti.

Za svojo kakovost življenja lahko veliko naredite, če se vsak dan osredotočate na tisto, kar imate in ne na tisto, česar nimate. Čeprav ste na smrt bolni, še vedno znate ceniti in biti hvaležni za sončno svetlobo, ki prihaja skozi okno. Čeprav morda ne morete več hoditi, vendar pa lahko še vedno sedite zunaj na terasi in dihate nočni zrak. Še vedno so okrog vas ljudje, ki jih imate radi in jih cenite.

V še tako hudih in težkih situacijah lahko najdemo tisti pozitivni sončni žarek.

Veliko ljudem je v pomoč, če vsak večer napišejo seznam stvari, za katere so bili tisti dan hvaležni.

Ljudje se v življenju preveč osredotočamo na tisto, kar gre narobe, vse, kar je prav, pa kar nekako prezremo oziroma dojemamo kot nekaj najbolj samoumevnega. Težke situacije so lahko zato odlična priložnost, da se začnemo zavedati, kaj vse imamo, kaj vse nam je dano.

Ko pride do težkih situacij, šele vidimo tiste stvari, ki so nam bile prej najbolj samoumevne in jih znamo ceniti. Opazimo, da je lepota življenja v malih stvareh.

 

Vir: Psychology Today l Foto: sxc.hu