Naj zaživi vaša ustvarjalnost

Naj zaživi vaša ustvarjalnost

Morda mislite, da je delo, ki ga opravljate, popolnoma neustvarjalno ali pa že tako ali tako mislite, da niste ustvarjalni tip človeka. Vendar je prav ustvarjalnost tista, ki naj nam bi pomagala razviti in uresničiti čisto vse življenjske potenciale.

Postanite ustvarjalni: Edini način, kako postati ustvarjalen, je, da svoj um odprete idejam. Ne čakajte – ustvarjalnost se ne bo pojavila sama od sebe. Zelo pomembno je, da ste odprti za nove ideje in izkušnje.

Dovolite si sanjariti: Večina ljudi misli, da je sanjarjenje izguba časa, a to ne drži čisto. Nova spoznanja s področja nevropsihologije kažejo na to, da se najboljše ideje najpogosteje rodijo takrat, ko smo najbolj sproščeni.

Pomembno je, da veste, kaj si želite: Najboljše ideje se nam navadno utrnejo takrat, ko točno vemo, kaj želimo. Osredotočite se torej na svoj končni cilj in se ne menite pretirano za vse majhne prepreke, ki se pojavljajo na vaši poti.

Spremenite pogled na izzive: Če spremenimo pogled na stvari, nas to lahko pripelje do boljšega in bolj učinkovitega reševanja problemov. Ko problem vidimo v popolnoma novi luči, tako najdemo nove rešitve, do katerih sicer drugače ne bi nikoli prišli.

Poiščite podporo, ki jo potrebujete: Ljudje smo veliko bolj ustvarjalni, če imamo okrog sebe istomisleče ljudi, s katerimi lahko delimo in izmenjujemo ideje.

 

Vir: Psychology Today l Foto: Freedigitalphotos.net