Komunikacijske delavnice: "Izboljšajte komunikacijo – olajšajte si odnose!"

Komunikacijske delavnice:

Cikel 5-ih delavnic s pričetkom 15.10.2015 ob 17:30 v Ljubljani.

Učinkovita komunikacija je temelj dobrih odnosov

Kakorkoli gremo, s sabo nosimo vzorce, prepričanja in ”slepe pege” vezane na komunikacijo. Zaradi njih komunikacija na delovnem mestu ni ločena od tiste v družini ali med partnerjema. Naše življenje lahko postane slalom med konflikti ali pa izogibanjem le tem. To lahko blokira naše odnose in učinkovitost dela. Po drugi strani pa negativni konflikti niso nujno zlo. Možno je komunicirati drugače! Izraziti svoje želje in dobiti kar želimo, brez da bi s tem prizadeli drugo osebo. 

Ko v komunikaciji pravilno razberemo kaj druga oseba potrebuje, ji lahko ponudimo rešitev in podporo, pa naj bo to partner ali stranka. S tem povečamo svoje in njihovo zadovoljstvo. 

 

10 % popust za zgodnje prijave do 15.9.2015 in 20% popust za študente.  Število mest je omejeno. Prijavi se zdaj! 

 

Komu so namenjene?

Posameznikom:

- ki se velikokrat počutijo neslišane in nerazumljene,

- ki težko rečejo ne, brez občutkov krivde,

- ki se srečujejo s konflikti v službi ali partnerskem odnosu,

- ki si želijo, da bi jih otrok poslušal,

- ki si želijo, da bi komunicirali asertivno in lahko dobro predstavili sebe, svoje ideje in produkte,

- ki si želijo, da bi poslovna pogajanja speljali bolje,

- ki si želijo, da bi bolje razumeli svoje stranke, sodelavce, partnerje itd,

- ki ne znajo (si ne upajo) izrazit svojih želja, idej, potrebna tak način, da bi bile sprejete/slišane na drugi strani,

- ki potrebujejo znanje za učenje drugih (če delate ali boste delali na področju psihoterapije, izobraževanje, vodenja projektov, timov …),

- ki si želijo komunicirati bolj učinkovito.

 


 

Vsebine

- V delavnici bomo skozi igre vlog predstavili različne stile komuniciranja. Ti odražajo različne osebnostne lastnosti, stanja in naše potrebe. Ko dobimo vpogled v ozadje komunikacije (želje, potrebe, karakter) lahko reagiramo drugače. Ko ozavestimo vzorce in njihove negativne vplive lahko stopimo na pot spreminjanja naše komunikacije. Ko razumemo  zakaj drugi (partner, stranka, otrok, prijatelj itd.) komunicira  na določen način, mu lahko naše sporočilo približamo na tak način, da bo najbolje sprejeto.

- Naučili se bomo reči ne, brez da bi nas pekla vest ter sporočiti svoje želje in razmišljanja tako, da bi dosegli svoj cilj.

- Skozi vaje v paru in skupini boste dobili iskren in dragocen feedback o tem kako vas dojemajo drugi in kaj v komunikaciji bi bilo dobro spremeniti.

- Vprašali se bomo kaj so naše globoke potrebe, kako se prevajajo v vaše besedne konflikte in kako jih bolje skomunicirati, da bi dobili tisto kar si želite.

- Preko vaj boste izkusili katere veščine vam manjkajo, kaj vas spravi iz tira in kako komunicirati bolje. Opremili vas bomo s kovčkom 10ih glavnih komunikacijskih veščin. Novo zanje boste takoj prenesli v prakso.

- Pogledali bomo kako aktivno poslušati ter se pogovarjati po načelih asertivne in nenasilne komunikacije.

- Pogledali bomo kako destruktiven konflikt katerega se po navadi bojimo in izogibamo zamenjati za konstruktiven konflikt, win- win pozicijo in skupne boljše rešitve.

- Dotaknili se bomo komunikacije med partnerjema, v podjetju, med zaposlenimi, z otrokom itd.

 

Osnovni cilj: Razumeti, kako komuniciramo, kako to počnejo drugi ter pridobiti veščine za uspešno komunikacijo in dobre ter kvalitetne odnose.

 

Mnenja udeležencev delavnic:

 ”Tanja je super odvodila, ima izkušnje, dobre primere …”

”Od delavnic sem dobila strukturirano vsebino podprto s praktičnimi primeri, kar mi bo koristila pri moji osebni rasti in boljšemu počutju oz. razumevanju sebe in drugih.”

”Delavnice so bile koristna naložba v mojo ”komunikacijsko” prihodnost, saj bom znanje uporabljala z bodočimi strankami. Ker vem, da bom z ljudmi še veliko delala, je bilo zame zelo pomembno spoznati različne stile komunikacije in ravnanja z njimi. Ogromno sem se naučila iz primerov drugih tečajnic, Tanja pa je stvari strokovno utemeljila in podkrepila s primeri.”


 

 • Osnovne informacije

  Pričetek cikla petih delavnic v četrtek 15.10.2015 ob 17:30. Nadaljnje termine bomo dogovorili skupaj z udeleženci.

 • Cena: 220 eur (10% popust za zgodnje prijave do 15.9.2015); za študente 175 eur (20% popust).

 • *Za udeležence delavnic nudim 20% popust na individualne ure psihoterapije in psihološkega svetovanja, ki lahko vsebuje tudi treninge učinkovite, asertivne in nenasilne komunikacije. 
 • Potek: Ena delavnica traja 3 ure. Termine bom določila v dogovoru z udeleženci.

   

  Učinkovita komunikacije je le korak stran. Prijavi se že danes. Število mest je omejeno.

  www.tanjamaljevac.si * svetovanje@tanjamaljevac.si *041/341-125

Kategorije

Rubrike

Preberite še

Delavnica: Kako spoznati pravega in se na tej poti zabavati?

Tanja Maljevac vas vabi na cikel 4ih delavnic z naslovom "Izboljšajte komunikacijo - olajšajte si odnose!" Cikel 5ih delavnic se začne...