INTERVJU MESECA: Raper Zlatko: «Tisto, kar nam pripada, nas bo našlo, pa tudi če se kritiki obrnejo na glavo!«

INTERVJU MESECA: Raper Zlatko: «Tisto, kar nam pripada, nas bo našlo, pa tudi če se kritiki obrnejo na glavo!«

Pogovarjali smo se s človekom, ki nima dlake na jeziku, je čistega srca in je bogat za dve življenji – septembra bo bogatejši še za enega. Da se boš tudi sam prepričal, te vabimo k spoznavanju potnika Zlatana Čordića!

Želimo si, da te zgodba spodbudi do te mere, da nam pišeš na urednistvo@epsihologija.si ter izkoristiš priložnost za svoj lastni talent.

Več o projektu si lahko prebereš na spodnjih povezavah:

http://epsihologija.si/novica/iz-nemogocega-v-mogoce

http://epsihologija.si/novica/projekt-ker-preprosto-verjamemo-v-nalezljive-ideje

 

Kar takoj na začetku bom vprašala; Kaj za vas v življenju pomenijo; harmonija za ušesa, paša za oči, izražanje občutkov? 

Zlatko: Harmonija za ušesa in paša za oči mi nekako gresta eno z drugim in z moje strani imata enak pomen. Zame je harmonija za ušesa vsaka lepa beseda, lep in kulturen pogovor, glasba narave ... paša za oči mi pa ravno tako predstavlja lep in pozitiven pogled na svet, v katerem prevladujeta ljubezen in mir. Če je to dvoje pozitivno, so posledično tudi občutki in njihovo izražanje pozitivni. Kakorkoli, harmonije za ušesa in paše za oči bi danes vsekakor moralo biti več. 

In kaj od vsega naštetega bi dali na prvo mesto? Zakaj? 

Zlatko: Kot sem že omenil, ne vem, če bi sploh, kaj izmed tega izpostavil. Če bolje razmislim grejo, kar vsi trije z roko v roki. 

Kako gresta skupaj rap in popravilo ur? 

Zlatko: V mojem primeru odlično. Smile Čas je najbolj dragocen, zato ga je treba izkoristiti kakor se da za stvari, katere nam ležijo na duši in nam omogočajo, da s časom rastemo in tako delamo več na sebi in temu, čemu smo predani.

Kdo je Zlatan Čordić po srcu, duši? Glasbenik? Očka? Rimoklepač? Drugo?  Smile

Zlatko: Zlatan je samo potnik tako kot vsi zemljani in moja dela so utrinek mojega potovanja.

Kdaj se je prebudila želja, strast po repanju? Kdo vas je navdihnil?

Zlatko: Že od osnovne šole se je nekaj kazalo, a ni bilo večjih poizkusov, tako da je bil tisti prvi korak v srednji šoli, ki pa je nekako zaznamoval zdaj mojo prihodnost. Navdušilo me je veliko ljudi oz. artistov, ki pa jih rad omenim tudi v svojem delu.

En pregovor pravi »Pesem ni občutek, temveč spoznanje.« Kako, da Zlatku, uspe vedno narediti pesem z občutki in spoznanji? Smile

Zlatko: Zanimivo, da sam nikoli ne razmišljam o samem delu, ampak se preprosto potopim v note in si želim s svojim besedilom ostalim polepšati dan ali vliti kanček upanja.

Torej, kaj in kje je skrivnost uspeha? 

Zlatko: Uspeh si vsak razlaga po svoje. V današnjem času je za veliko ljudi, predvsem za mlade, uspešen nekdo, ki ima veliko premoženja, oz. nekdo, ki je bogat. "Zadovoljstvo je resnično bogastvo, razkošje je umetna revščina"Zase lahko rečem, da sem hvaležen in zadovoljen.

Na katere dosežke ste najbolj ponosni?

Zlatko: Moji dosežki niso povezani z mojim ustvarjanjem. Najbolj ponosen sem na svoja starša.

Kaj vam je bilo najtežje na poti do uspeha, ki ga uživate danes? 

Zlatko: Lahko rečem, da se je marsikaj spremenilo, še vedno veliko poganjam, da obdržim ravnotežje. Smile Tisto, kar nam pripada, nas bo našlo, pa tudi če se kritiki obrnejo na glavo. Nič mi ni bilo težko, užival in šolal sem se na vsakem koraku in tako bo tudi ostalo.

Bi raje imeli milijon € na računu in cele dneve bili z možgani na of, ali ustvarjali še naprej na področju glasbe ter ostali zvesti svojim sanjam? Zakaj? Smile

Zlatko: Če poznate koga, ki ima milijone na računu, potem veste, da nima možganov na of. Smile Mislim, da sem bogat za dve življenji in če bo vse v redu, bom septembra bogatejši še za enega, da pa rad ustvarjam z milijoni ali brez, govorijo moja izdana dela in vsaka pesem zase.

Kateri je vaš glasbeni moto? 

Zlatko: Svet je lep, žive naj vsi narodi.

Kaj bi naredili takoj zdaj, če bi vedeli, da ne morete zgrešiti? Smile

Zlatko: Poslal vam bom svoje odgovore in se zahvalil za intervju  Smile

Kako povezujete psihologijo z glasbo?

Zlatko: S srcem in sproščeno. Smile

Načrti za naslednji dve leti?

Zlatko: Ne rad planiram in si delam načrte, ker tako ne morem biti razočaran, če ne gre vse po načrtu. Smile A trudim se, da izdam deseti projekt 11. 9. 2016 Žive naj vsi narodi.

Portal www.epsihologija.si je razvil Projekt "Ker preprosto verjamemo v nalezljive ideje ", v katerem podpiramo vse vrste talentov. Kateri nasvet imate za vse talente? Če je možno dati odgovor v rap stilu, se ga ne bomo branili. Sealed

 

Zlatko: 

"Razvijite talent, delite na seb

ostante strpni, ne živite za moment,

čaka vas uspeh, naberite si znanje

faks je samo pot, da žvite svoje sanje"

 

Za konec pa še video:

 

Pogovarjala se je: Dada Perič

Foto: Arhiv Zlatko

Idejna zasnova: Mat Oliva, Dada Perič

Kategorije

Rubrike

Preberite še

Vsi ljubitelji hamburgerjev, napnite ušesa!

  Pogovarjali smo se s človekom, ki nima dlake na jeziku, je čistega srca in je bogat za dve življenji – septembra bo bogatejši...

INTERVJU MESECA: Fitnes trenerja Borut&Gorazd: « Večkrat sva že skoraj padla, vendar ... «

  Pogovarjali smo se s človekom, ki nima dlake na jeziku, je čistega srca in je bogat za dve življenji – septembra bo bogatejši...

INTERVJU MESECA: Numerologinja Karin: « Kdor vam govori, da uspeh pride čez noč, se laže!«

  Pogovarjali smo se s človekom, ki nima dlake na jeziku, je čistega srca in je bogat za dve življenji – septembra bo bogatejši...

INTERVJU MESECA: Fifa agent Amir Ružnić »V porazu sem videl neki dodaten motiv!«

  Pogovarjali smo se s človekom, ki nima dlake na jeziku, je čistega srca in je bogat za dve življenji – septembra bo bogatejši...