Betola na Giru - S pravo ekipo pridejo pravi rezultati

Betola na Giru - S pravo ekipo pridejo pravi rezultati

Vsi ljubitelji hamburgerjev, napnite ušesa! Ob Šmarski cesti, nekaj ovinkov nad Koprom, boste na čudoviti razgledni točki lahko dodobra razvajali svoje brbončice. Betola na Giru ni še en lokal s hitro prehrano. Vzdušje v njem je domačno, osebje prijazno in ustrežljivo, hamburgerji pa odlični. In to lahko potrdim tudi sama.

 

Matej Sedmak, gonilna sila Betole, si je že od nekdaj želel pluti v gostinskih vodah. To mu je tudi uspelo, ko je leta 2006 najel zemljišče ob prometni Šmarski cesti. Ker pred devetimi leti na tem mestu še ni bilo urejene ne elektrike ne vode, je Matej začel s trafiko − prodajali so pakirane sendviče in ostale prigrizke.

"Čez dve leti, torej leta 2008, nam je vendarle uspelo vzpostaviti pogoje za obratovanje gostinskega lokala. Dobili smo elektriko, vodo, sanitarije," rojstvo Betole na Giru opisuje Matej Sedmak.

Ekipa se je zavedala strateške pozicije gostinskega lokala, vedeli pa so tudi, da lokacija sama po sebi še ne bo dovolj za uspeh. Jokerja so znali zelo dobro unovčiti in po vseh teh letih delovanja so hamburgerji iz Betole na Giru znani daleč naokoli.

 

Vsak dan sveže sestavine

Na vprašanje, zakaj ravno hamburgerji, Matej odgovori, da so se mu zdeli za tako točko najprimernejša izbira. Recepturo zanje je razvil sam. Pove, da je velika dodana vrednost njihove ponudbe zagotavljanje vedno svežih surovin: "Zagotavljamo sveže meso, kruh in zelenjavo. Vsak dan, brez izjeme. To je tisto, kar po mojem mnenju neredi razliko. Sama priprava hamburgerja niti ni nobena posebna umetnost, zagotavljanje dnevno svežih sestavin pa ni tako preprosto."

Sogovornik prav tako poudari, da je meso, ki ga uporablja za pripravo hamburgerjev, izključno slovenskega porekla: "Najprej sem začel delati s Kmetijsko zadrugo iz Metlike, potem pa počasi iskal naprej. Nekaj dobaviteljev sem našel sam, nekaj jih je kar samih pristopilo do mene. Ker hamburgerje ustvarjamo po lastni recepturi, imam tudi svojega mesarja, ki poskrbi, da so mešanice take, kot morajo biti."

V Betoli velik poudarek dajejo korektnim in profesionalnim odnosom z dobavitelji, zato se vedno držijo dogovorjenih rokov za plačilo naročenih surovin. To po njihovem mnenju dobavitelju pomeni največ in posledično vodi v obojestransko zadovoljstvo.

 

Celoten članek si boste lahko prebrali v naslednji števolki revije Virus.

 

Avtorica: Andreja Košir

Foto: Arhiv Mateja Sedmaka

Predstavitvena informacija